Artikels

 • Dat is het adres waar mijn oma meer dan zestig jaar woonde.Het is een prachtig Hôtel de maître, gebouwd van 1906 tot 1908 door architect Benjamin De Lestré. Hij bouwde in en rond Brussel een heel aantal panden in Art Nouveau stijl. Na 1910 koos De Lestré voor een meer conventionele stijl. Verschillende van zijnMeer lezen over “Tervurenlaan 17”

  Lees meer

 • Aaron-Victor Peeters en Lodewijk Heylen presenteren vier dagen lang in de experimentele ruimte ‘Dingen Die Niet Verkopen’ hartje Antwerpen een aantal voorstellen voor kunstwerken in de publieke ruimte. Voorstellen die ze in het verleden maakten voor verschillende plekken of opdrachtgevers, maar die tot op heden (nog) niet gerealiseerd werden. Verwacht je niet aan grote uitgewerkteMeer lezen over “Past Proposals Future Projects”

  Lees meer

 • Open Salon is een namiddag en avond vol performances, voordracht, muziek, film, poëzie, lezingen, eten en drinken op zaterdag 10 december.

  Lees meer

 • Viktor Bernik printed small human figures on a banknote of 20 euro, fleeing from East to West.

  Lees meer

 • Ismail Kadere schrijft als geen ander over de Kanun, het gewoonterecht in de bergen van Noord-Albanië en Kosovo. Leven die regels vandaag nog door? En welke invloed heeft dat op vrouwen vandaag?

  Lees meer

 • Mijn zoon maakt graag zijn eigen wandelroutes. Ten tijde van corona, gesloten scholen en het verbod om speelpleintjes te betreden, trokken we samen door onze eigen stad. Wandelingen met bestemming onbekend. We botsten steevast op onbekende wegeltjes of bijzondere bouwsels (Vlaanderen kan er wat van). Het levert nog steeds fijne avonturen op.

  Lees meer

 • Het Félicien Rops museum in Namen is gewijd aan Namens meest bekende én geschandaliseerde kunstenaar. Maar het herbergt ook een schat aan informatie over de zusjes Aurélie en Léontine Duluc. Mode-ontwerpers en geliefden van Félicien.

  Lees meer

 • 24 juni 2022 zal de geschiedenis ingaan als de dag dat vrouwenrechten in de Verenigde Staten van Amerika fors werden ingeperkt. Het Amerikaanse Hooggerechtshof besliste om het grondwettelijk recht op abortus te schrappen. Kunstenares Eline De Clercq maakte eerder dit jaar een bijzondere installatie ‘Abortion is Health Care’.

  Lees meer

 • In Bozar liep in de zomer van 2022 een kleine fijne expo van Vivian Maier. Tijdens haar leven (1926-2009) ging ze vooral door als kindermeisje in New York en Chicago. In haar privébadkamer in het huis van een welgestelde familie waar ze jarenlang in dienst was, richtte ze een donkere kamer in, voor de foto’s die ze overdag veelvuldig nam.

  Lees meer

 • Het is eind mei en de grond van mijn stadstuintje is bezaaid met bosaardbeitjes. In tegenstelling tot de grote blinkend rode exemplaren uit de supermarkt, zijn deze aardbeitjes klein en kogelrond, met een ruw oppervlak doordat de zaadjes erop liggen. De smaak is intenser, maar minder sappig. Ik dook de kunstgeschiedenis in op zoek naar hun voorouders.

  Lees meer

%d bloggers liken dit: