Dames in Musée d’Orsay

Ik ging op zoek naar de dames van de kunst in Musée d’Orsay vandaag. Hoewel ze redelijk wat werk van Rosa Bonheur, Berthe Morisot, enkele werken van Camille Claudel en Mary Cassatt in hun collectie hebben, zijn ze nauwelijks tentoongesteld. Van Rosa Bonheur is er slechts één topstuk on view van de meer dan 60 die het museum in collectie heeft. Hopelijk brengt haar overzichtstentoonstelling in 2022 daar verandering in en krijgen deze dames een volwaardige plaats tussen hun mannelijke collega’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: