Koffie en wijn van Isabelle Le Tutour

Twee fijne werkjes van Isabelle Le Tutour sieren sinds kort mijn eetkamer. Ik maakte kennis met haar werk tijdens het NAFT kunstenfestival en schreef toen onderstaand tekstje over haar werk.

Kleine stillevens of stadszichten in felle kleuren: in alle eenvoud barsten de schilderijen van Isabelle Le Tutour (1997, Antwerpen) van de energie. Opgebouwd uit strakke vlakken lijken haar onderwerpen wel geschilderde collages tegen een monochrome achtergrond. Isabelle heeft een voorliefde voor alledaagse voorwerpen: kommetjes, een koffiepot, kamerplanten, een fles wijn en glazen… Kunstliefhebbers denken spontaan aan Morandi. Al is de sfeer bij Le Tutour van totaal andere aard. Het is een uitbundige viering van het alledaagse leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: